Over mij

Dit ben ik!

Wie ben ik?

Ik ben Lotte (13) en houd enorm veel van tekenen en creatief bezig zijn met mijn handen. Tekenen doe ik al sinds kleins af aan. Ik was niet weg te slaan bij de stiften. 

Een aantal jaar terug ontstond het idee om kaarten te gaan maken. Ik tekende ze met de hand en eigenlijk liep dit al snel goed. Ik vond het leuk en dat is natuurlijk het belangrijkste. Eerst maakte ik kaarten en gaf ik ze gewoon weg aan mensen, maar na een tijdje besloot ik er echt iets mee te gaan doen. Ik bedacht een plan en bouwde deze tegekke website samen met mijn vader waar ik mijn eigen invulling aan mocht geven.

Het begon natuurlijk eerst zoals elke hobby klein en ingetogen, maar ja mijn oma's waren dolenthousiast en zo verspreide het begrip 'Lotte Pippi' zichzelf al snel. Ik besloot er geld voor te vragen en heb inmiddels al honderden kaarten gemaakt. Eerst ging de totale opbrengst van alle bestellingen naar het KWF, maar nu heb ik besloten om de helft naar het goede doel te doen en de andere helft zelf te houden. Ik teken met plezier, maar alle materialen kosten ook geld en zelf wilde ik ook graag iets bij verdienen. Tekenen helpt me om even van gedachten te veranderen. Ik vind het heerlijk om even nergens aan te denken. Het is voor mij ontspanning waardoor de druk even van me af glijdt en ik de dagelijkse sleur even kan vergeten. 

Kijk de onderstaande video's voor meer informatie over mijn achtergrond. 

2020-12 NOS Jeugdjournaal
https://www.youtube.com/watch?v=oBmwpcayZH4&list=PLdgGgZ1cRvf4kLZckkWi324OfTwxLE_3M&index=3 
2020-04 Hoofdzaken VPRO/NPO
https://www.npostart.nl/hoofdzaken/19-04-2020/VPWON_1307846 
2016-02 Cupcakes 1/2
https://www.youtube.com/watch?v=sIqZvxeqGOM&list=PLdgGgZ1cRvf4kLZckkWi324OfTwxLE_3M&index=2 
2016-02 Cupcakes 2/2 
https://www.youtube.com/watch?v=STIRL7D4es4&list=PLdgGgZ1cRvf4kLZckkWi324OfTwxLE_3M&index=1